schrijfsels - 3d omslag

Schrijfsels

Rene van Maarsseveen schrijft al sinds hij zelfstandig denkt. Van kleutergekrabbel ging het naar serieuzere gedachten. Voor ‘Schrijfsels’ selecteerde hij bijna 50 teksten uit de duizenden die hij de afgelopen tien jaar schreef. De selectie schrijfsels toont zijn brede interesse, die hij vangt in meerdere schrijfstijlen.

Onderwerpen …

Rene interesseert zich voor allerlei onderwerpen. Voor klanten schrijft hij  gericht op specifieke onderwerpen. Sprekend met klanten, lezend in kranten en tijdschriften en bij talrijke situaties vangt hij allerlei verschillende onderwerpen. Bij meerdere daarvan gaat hij op zoek naar de achtergrond. En vaak leidt dat tot een tekst.

Uit de duizenden teksten selecteerde hij een aantal van deze schrijfsels. In dit boek lees je over de man die het leven van Adolf Hitler redde in de Eerste Wereldoorlog. Er staat een geschiedenisverhaal in over het gezelschapsspel Mens-erger-je-niet. Maar ook het verhaal over de slaap BH van Els. En uit verwondering het antwoord op de vraag ‘wat gebeurt er met dode vogels?’.

Hij vertelt over de combinatie Honing en Kaneel. Die is gezond, maar dan moet je bijvoorbeeld wel de goede kaneel gebruiken. Een ander verhaal handelt over gunstige werking van donkere chocolade voor je bloeddruk. Daar plaatst hij echter ook kanttekeningen bij de vaak verkeerde informatie over cacao.

honing-met-kaneel

Bestel Schrijfsels bij online boekwinkel Amazon of Bol.com

Wat gebeurde er in het dorp Cabteria? Wat zijn communicatielijnen en wanneer geven ze problemen? Wat is het verhaal achter Ossenworst? En is er een gegarandeerde succesformule?

Het zijn zomaar wat vragen die Rene in schrijfsels beantwoordt. In feiten is hij daarbij serieus. Maar daar omheen houdt hij het luchtig en aantrekkelijk.